Voka blij met lancering voorstedelijke treinen

S-logo_yellow130C_B-blueMaandag werd het nieuwe voorstedelijke treinaanbod in de Brusselse regio en het bijhorende logo voorgesteld. De S-verbindingen vormen een belangrijk onderdeel van het langverwachte Gewestelijk Expressnet (GEN). “Daar ijveren wa vanuit Voka – Kamer van Koophandel al jaren voor.De nieuwe verbindingen verbeteren de mobiliteit en dus ook de werkgelegenheid tussen Brussel en haar randgemeenten”, zegt algemeen directeur Paul Hegge. “Dit is van groot belang voor ons arrondissement. We hopen met Voka dan ook dat er snel werk gemaakt wordt van het nieuwe S-station aan de Kerklaan en de vernieuwing van het station Vilvoorde die samen met de komst van de nieuwe tramlijnen van de Lijn een enorme impuls kunnen geven aan de reconversiezone Vilvoorde-Machelen.”

Met de nieuwe dienstverlenging van de NMBS op 13 december, zal er vooral voor de Brusselse regio veel veranderen. Dan gaan ook de nieuwe S-verbindingen, onderdeel van het GEN, van start. De nieuwe verbindingen zijn enorm belangrijk voor de mobiliteit, bereikbaarheid en tewerkstelling in de brede Brusselse regio. De nieuwe tunnel Schuman – Josafat zorgt voor een snellere verbinding met de luchthaven en minder treinen door de Noord-Zuidverbinding. Bovendien worden er ook nieuwe verbindingen gelegd tussen steden en gemeenten in Halle-Vilvoorde, via Brussel.

Voka – Kamer van Koophandel ijvert al jaren voor een snelle realisatie van het Gewestelijk Expressnet (GEN). De S-verbindingen van de NMBS vormen daar een belangrijk onderdeel van, samen met de tramverbindingen van de MIVB en De Lijn. Naast de nieuwe bus-, tram-, en treinverbindingen moet er volgens Voka ook werk gemaakt worden van overstapparkings om het openbaar vervoer nog gebruiksvriendelijker te maken.

Verder hoopt Voka ook op de vernieuwing van het station van Vilvoorde en een snelle realisatie van het geplande treinstation aan de Kerklaan in Machelen. Dat komt pal in het midden van de reconversiezone Vilvoorde-Machelen te liggen en kan volgens Voka een enorme impuls zijn voor nieuwe initiatieven op de verlaten industriegronden.