Vlaanderen Vakantieland: logies met een verhaal

vlaanderen vakantieTijdens het ‘Gezelligste Ontbijt van Vlaanderen’ werd de jongste editie van Logeren in Vlaanderen Vakantieland voorgesteld. Daarin vind je ook een reeks nieuwe logeeradresjes in Vlaams-Brabant.

Logeren in Vlaanderen Vakantieland is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor meer dan 700 logies.  Alle logiesuitbatingen zijn vergund en voldoen aan de strenge normen op vlak van comfort, hygiëne en brandveiligheid van het Vlaamse Toeristisch Logiesdecreet van 2008.

Vakantie in eigen land is ook een groeiende economie en Vlaams-Brabant doet het zeker niet slecht. “Niet alleen het aantal logiesuitbatingen in Vlaams-Brabant neem toe, ook het aantal overnachtingen is sterk gestegen”, zegt zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “Zo is het aantal overnachtingen sinds 2010 met een gemiddelde van 7,3 procent  per jaar toegenomen. Dit is niet alleen ruim boven het gemiddelde in Vlaanderen van 2,4 procent, Vlaams-Brabant is hiermee zelfs de sterkt groeiende provincie.” In 2014 werd in Vlaams-Brabant voor het eerste de kaap van twee miljoen overnachtingen overschreden.

“Het nieuwe aanbod illustreert meer dan ooit wat logeren in eigen land zo uniek maakt. Stuk voor stuk hebben onze logies hun eigen verhaal. Ze geven elk verblijf een unieke twist”, zegt Monique Swinnen.

“Zo vertelt de uitbater van Vakantiewoning Station Racour je al lachend dat hij thuis kwam met een verkoopakte van twee ton schroot. De uitbater van B&B Tussen Kunst en Confituur vertelt over al haar zelfgemaakte confituren die écht de moeite waard zijn. B&B Hippo-Droom garandeert ook voor je paard een zalige nachtrust. In Vlaams-Brabant vind je trouwens kwaliteitsvolle logeeradresjes voor ieders budget, van een comfortabele kamer in een familiehotel tot een luxe kamer in een kasteel.”

In elk logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland kan je terecht met de Vlaanderen Vakantiecheque.  In 2015 werden er voor meer dan 1,7 miljoen euro  cheques verkocht. Een belangrijk omzetmiddel voor de toeristische sector in ons land.