cavalieriVlaams-Brabantse ondernemers kijken hunkerend naar hun Limburgse collega’s van Cavalieri in cucina. Dat is een kookclubje en een netwerkconcept onder één dak. Op vraag van zelfstandigen uit Vlaams-Brabant wordt de formule weldra uitgerold naar Leuven.

Wat begon als ludiek tijdverdrijf voor een groepje van twaalf ondernemers groeide uit tot een uniek netwerkconcept. Cavalieri in cucina, zo heet het kookclubje dat in 2012 in Limburg werd opgericht. “Eén keer per maand komen we samen om onder leiding van een chef-kok een menu uit de Italiaanse keuken klaar te stomen”, zegt stichter Luc Vannitsen.

“Het doel is vierledig: opleiding in koken, kennisoverdracht door een gastspreker, ons amuseren en een zakelijk netwerk uitbouwen.” De deelnemers zijn allen zelfstandigen uit een andere sector. “Er is ook een heel divers niveau van kookkunsten. De ene kan amper een ei bakken, terwijl de andere zelf een restaurant zou kunnen openen.”

Cavalieri in cucina kent zoveel belangstelling dat intussen maandelijks 45 ondernemers naar de kookles gaan. “Omdat er per sessie maximaal vijftien deelnemers mogen zijn, houden we nu al drie kookavonden per maand. En die zijn telkens snel volzet.”

De club kreeg nogal wat aanvragen van zelfstandigen uit Vlaams-Brabant. “Daarom willen we in Leuven een gelijkaardige formule lanceren. We zijn ervan overtuigd dat het concept ook daar zal aanslaan. We zoeken momenteel nog naar de ideale locatie en koks die voor de begeleiding kunnen instaan.”

Cavalieri in cucina houdt méér in dan kooksessies alleen. “We brengen weldra een eigen kookboek uit, waarin iedere deelnemer een eigen recept voorstelt. Jaarlijks gaan we op culinaire-educatieve trip naar Italië. Geregeld nodigen we Italiaanse chef-koks uit voor een workshop.”