vlajoWelgeteld 28 Vlaams-Brabantse mini-ondernemingen van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) stellen zich op woensdag 16 en donderdag 17 november voor bij Virgo+. De school in Vilvoorde stelt de vernieuwde deuren open voor Vlajo om 160 leerlingen uit Vlaams-Brabant een podium te bieden.

Na het brainstormen over een product of dienst, het verdelen van de functies binnen het team en het zoeken naar leveranciers zullen de jonge ondernemers in aanwezigheid van burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte en schepen van Onderwijs Jo De Ro hun aandeelhouders op de hoogte brengen van wat er de volgende maanden met hun investering zal gebeuren.

“Dat dit kick-offmoment plaatsvindt bij Virgo+ is geen toeval”, zegt Vlajo-coördinatrice Cecilia Vertongen.” In 2015 sleepten zij de titel van Vlajo ambassadeurschool in de wacht, een kwaliteitslabel voor ondernemerschapsonderwijs. Virgo+ vindt het dan ook een deel van zijn opdracht om andere scholen te ontvangen en zo het ondernemerschapsonderwijs in de regio te stimuleren.”

De jongeren kruipen gedurende een schooljaar in de huid van een ondernemer. Nadat ze zorgvuldig hadden nagedacht over welk product of welke dienst ze op de markt brengen, schrijven ze een businessplan en gaan ze met de steun van aandeelhouders echt aan de slag. De aandeelhoudersvergadering is voor velen het officiële startschot van het jaar.

De mini-markt na de presentaties biedt hen vaak een eerste kans om hun producten en diensten voor te stellen en te verkopen. Op het einde van elke avond wordt een prijs uitgereikt voor beste stand. Er vinden nog twee kick-offmomenten plaats: op 23 november in Den Horinck in Asse en op 29 november in De Muze in Meise.