VlajoNiet minder 62 Vlaamse en Waalse mini-ondernemingen toonden zich in het Woluwe shoppingcenter aan het grote publiek. Voor de vierde keer sloegen Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) en Les Jeunes Entreprises de handen in elkaar om het ondernemend talent uit de regio een onvergetelijke ervaring te bieden.

Ondernemen is geen gemakkelijke taak, daarom tracht Vlajo de ondernemingszin bij jongeren te stimuleren door praktijkgerichte programma’s aan te bieden. Een van deze programma’s is de Vlajo Mini-onderneming, in het secundair onderwijs al meer dan dertig jaar een vaste waarde. “We zijn dan ook heel blij dat de jongeren dankzij het Woluwe Shoppingcenter hun ondernemend talent verder kunnen ontwikkelen bij een echt publiek. Bovendien is dit een unieke opportuniteit voor de Vlaamse en Waalse mini-ondernemingen van Vlajo en Les Jeunes Entreprises om met elkaar in contact te treden”, zegt Cecilia Vertongen, regionaal coördinator bij Vlajo.

Nadat een aantal mysteryshoppers hun ogen de kost gaven, werden drie prijzen uitgereikt. Mini-onderneming Lumos van het Koninklijk Atheneum Tienen mocht de prijs voor beste stand in ontvangst nemen. Lumos’ administratief directeur Eline Demeulenaere schrijft het succes van de mini-onderneming toe aan de huiselijke en warme sfeer die ze met hun stand creëerden.

De prijs voor de mini-onderneming met de beste verkoopstrategie en klantbenadering ging naar Suono, een mini-onderneming van het Sint-Theresiacollege uit Kapelle-op-den-Bos. “Dit hadden we niet verwacht, maar we hebben wel elke voorbijganger aangesproken met de glimlach en vriendelijk uitleg gegeven over ons product. Iets wat duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen”, zeggen Laura Fleerackers en Annelies Vangoidsenhoven, beide directeurs bij Suono. Tot slot verkozen de jongeren ook hun favoriete collega-mini-onderneming. Dat werd Hettaro van Don Bosco Groot-Bijgaarden. “We hebben vandaag heel wat contacten gelegd met onze concurrenten en het is dan ook leuk om deze erkenning van hen te krijgen”, zegt Robin Stappers, gedelegeerd bestuurder van Hettaro.