De nieuwe editie van het logiesboek Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018 is van de pers gerold. Om die lancering te vieren organiseert de vzw Logeren in Vlaanderen de wedstrijd Verdiend Verlof op Radio 2. Vlaams-Brabant gaf de aftrap in B&B Tussen Kunst en Konfituur in Oud-Heverlee.

Vlaams-Brabant is aan een sterke toeristische opmars bezig. Het aantal overnachtingen steeg de eerste acht maanden van dit jaar met bijna negen procent.

“De dip na de aanslagen in Zaventem en Brussel is voorbij. De sector herademt. En dit nieuwe vertrouwen is ook te merken in het logiesboek zelf. Het aantal deelnemende logies voor onze provincie steeg met acht procent”, zegt gedeputeerde voor toerisme Monique Swinnen.

Om dit te vieren nodigden Toerisme Vlaams-Brabant en Logeren in Vlaanderen de Vlamingen uit om elkaar een verdiend verlof te gunnen. De genomineerden kunnen een vakantie winnen.

Het boek Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018 is verkrijgbaar in talrijke diensten voor toerisme en kan besteld worden via www.logereninvlaanderenvakantieland.be. Vanaf 16 december is het ook gratis af te halen bij lokale krantenwinkels. Wie nog op zoek is naar een kerst- of nieuwjaarscadeau vindt op www.devakantiecheque.be geschenkbonnen voor leuke weekendjes uit het nieuwe logiesboek.