Club Prosper Montagné heeft de namen bekendgemaakt van de finalisten “Eerste Maître d’hôtel van België 2019”. Twee maître d’hôtels uit Halle en Groot-Bijgaarden maken deel uit van het selecte groepje genomineerden. 

Wie volgt Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal op als ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ ? Op 1 oktober ken je het antwoord. Club Prosper Montagné maakte gisteravond in Villa Lorraine in Brussel alvast de finalisten bekend: Andy De Brouwer (42) van Restaurant Les Elleveurs in Halle, Olivier Dereu (46) van Restaurant Escabeche in Knokke-Heist en Maxime Verstuyft (27) van Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Maxime Verstuyft bereikte vorig jaar al eens de finale. Voor de twee anderen is het hun eerste deelname.

Beoordeling 

Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtels, en de leden van het nationaal zaalcomité zullen de vier finalisten beoordelen op onder andere hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het correct noteren van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen, en allerhande versnijdingen en verschillende diensten kunnen toepassen.

Spermalie

De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd.
De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vereniging brengt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België samen. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en de promotie van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden “Eerste Kok van België” en “Eerste Maître d’hôtel van België”. De finale vindt plaats op maandag 1 oktober in hotel- en toerismeschool Spermalie.

FOTO: v.l.n.r. Olivier Dereu, Andy De Brouwer en Maxime Verstuyft.