ZorgExpo ScherpenheuvelVivantia en CM openden de ZorgExpo in Scherpenheuvel. Dit is een showroom met hersteldienst die de nieuwste scooters en (elektrische) rolstoelen aanbiedt. Op de uitleendienst kunnen mensen terecht voor een tijdelijke oplossing. Speciaal aan deze winkel is het testparcours.

Een scooter is een dure aankoop. Vanaf nu kunnen klanten eerst een testrit maken op de testbaan. Op het parcours zijn er hindernissen die ook in het dagelijkse leven hinder vormen. Het is belangrijk dat mensen gevoel krijgen met de scooter die ze willen aankopen. Het toestel leren kennen, correct bochten leren nemen, tijdig leren afremmen . Het vraagt een beetje oefening. Het testparcours is zeker een eerste hulp.

“Een scooter is een erg belangrijk hulpmiddel in de mobiliteit van mindervaliden. Het brengt hen niet alleen naar de plaats van bestemming, maar gaat ook in tegen het isolement. “Dat is vaak een groot probleem in deze groep” zegt An Van Loo van Vivantia. “Met een scooter ga en sta je waar je wil. In de ZorgExpo staan de medewerkers klaar met advies. Ze hebben ruime ervaring in het wegwijs maken in het grote aanbod aan hulpmiddelen voor mobiliteit”. Er zijn scooterdagen in de ZorgExpo tot en met 30 april

Vivantia organiseert een reeks diensten zoals uitleendienst hulpmiddelen, verhuur personenalarmsystemen, woningadvies en serviceflats. Vivantia beheert elf apotheken, vier optieken, dertien hoorcentra en vier thuiszorgwinkels. Nu u opent het een nieuwe vestiging in Scherpenheuvel: ZorgExpo Mobiliteit en Wonen. Ook de hersteldienst zal in Scherpenheuvel gecentraliseerd worden.

Zorgexpo ligt aan de Mannenberg 257 in Scherpenheuvel, tel 016-20.84.83