Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde heeft het beheer van de volledige IT-infrastructuur toevertrouwd aan het Puurse bedrijf bITss. Deze deal zorgt volgens Philip Tondeleir van bITss voor werkzekerheid.

Business IT Services & Solutions (bITss) uit Puurs beheert voortaan de volledige IT-infrastructuur van het ziekenhuis AZ Jan Portaels in Vilvoorde. “Het gaat om een primeur, want het is de eerste keer dat een ziekenhuis voor een dergelijke samenwerking gaat”, zegt Philip Tondeleir van bITss. De overeenkomst is goed voor 500.000 euro per jaar en levert jobzekerheid op voor de komende drie jaar.  Daarna kan de samenwerking tussen het ziekenhuis en bITss twee keer verlengd worden met telkens een jaar. Bij bITss werken negen personen, de omzet is iets meer dan 1 miljoen euro per jaar.

Technische expertise

De IT-infrastructuur laten beheren door een externe partner is tot nu toe eerder een zeldzaamheid in de ziekenhuissector. “Maar meer en meer worden ziekenhuisdirecties zich bewust van het feit dat een IT-storing bijzonder zware gevolgen kan hebben voor patiënten en de ziekenhuiswerking. Naarmate ook de nood aan technische expertise toeneemt, zoeken ziekenhuizen intensieve samenwerkingen met gespecialiseerde kennispartners”, aldus Tondeleir. bITss en AZ Jan Portaels werken al langer samen maar de omvang van de opdracht was beperkter.

Strategisch meedenken

Voor AZ Jan Portaels primeert naar eigen zeggen het belang om met een IT-leverancier samen te werken die de infrastructuur niet alleen performant en professioneel ondersteunt, maar ook strategisch meedenkt om businessuitdagingen efficiënt aan te pakken. “Bij dergelijke samenwerking valt de traditionele verhouding tussen leverancier en klant in feite weg” zegt Steven Creve, IT-manager bij AZ Jan Portaels. “De partij met wie we wilden samenwerken diende een IT-partner te zijn in de echte zin van het woord, en moest tegelijk vlot vertrouwd zijn met de ziekenhuissector. bITss beantwoordt voor 100% aan deze criteria.”