Vilvoorde wil overleg met Grimbergen over Eurostadion

eurostadion_2_0_0Het stadsbestuur van Vilvoorde wil dringend een grondig overleg met de gemeente Grimbergen over het dossier van het Eurostadion. Het verkeersinfarct in de Vlaamse Rand rond Brussel belooft onoverzichtelijk te worden, met ook al de hete adem van Uplace in de nek.

Als de projectontwikkelaars en bouwheren hun zin krijgen, verrijzen in de Noordrand op het grondgebied van Vlaams-Brabant straks twee megaprojecten. Uplace wil een shoppingcentrum bouwen in Machelen. Ghelamco plant een voetbalstadion in Grimbergen. Twee gigantisch grote, megalomane bouwprojecten zonder enige meerwaarde op een afstand van minder dan zeven kilometer. Op de nu al oververzadigde Brusselse Ring dreigt een verkeersinfarct zonder weerga.

Vilvoorde trekt aan de alarmbel. “Het is evident dat we vooral bekommerd zijn om de mobiliteitseffecten van de nieuwe ontwikkeling”, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A). “De Brusselse Ring en het viaduct van Vilvoorde kennen vandaag al enorme fileproblemen.”

“Ook het onderliggend wegennet ter hoogte van Vilvoorde en de wijk Koningslo is vandaag al oververzadigd en bedreigt de leefbaarheid en mobiliteit van een enkele woonwijken. Net zoals in het dossier Uplace willen wij nagaan of dergelijke ontwikkeling wenselijk en haalbaar is.”