Vijf Vlaams-Brabantse ondernemingen op biotechbeurs in VS

BIO_logo-300x120Vijf ondernemingen uit Vlaams-Brabant tekenden present op de grootste biotechbeurs ter wereld in de Verenigde Staten. In Philadelphia stelden ze hun onderzoek, producten en diensten voor in de snel veranderende sector van de biotechnologie. Gedurende vier dagen legden ze contacten met potentiële partners en investeerders.

BIO, zo heette de grootste biotechnologieconferentie ter wereld die de voorbije dagen plaatsvond in het Amerikaanse Philadelphia. De 115 Belgische vertegenwoordigers behoorden tot een groep van liefst 15.500 specialisten uit de biotechsector. Van de 65 Belgische bedrijven en onderzoeksinstellingen kwamen er vijf uit Vlaams-Brabant: een uit Aarschot, een uit Jette en drie uit Leuven.

Beta-Cell uit Jette ontwikkelt producten en diensten voor de behandeling van diabetes. Bètacellen maken insuline aan in de alvleesklier. Met een inenting geven ze opgeslagen insuline af en maken ze nieuwe aan.

Atoms & art uit Aarschot helpt bedrijven met creatief denken en ad hoc management voor investeerders.

Tigenix uit Leuven is een Europees bedrijf in celtherapie. Vanuit het wetenschapspark in Haasrode bestrijdt het auto-immuunziekten. Die ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd beschouwt.

Leuven was voorts vertegenwoordigd door Leuven Research & Development (LRD), de dienst voor kennis- en technologietransfer van de KU Leuven, en het Centre for Drug Design and Discovery. Het zogenaamde CD3 is een investeringsfonds en technologieplatform voor de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor allerlei ziektes.