Brussels Airlines voert vanaf 2018 langeafstandsvluchten uit voor zustermaatschappij Eurowings vanuit het Duitse Düsseldorf. Met drie vliegtuigen in de kleuren van Eurowings wordt gevlogen op vijf trans-Atlantische bestemmingen.

Midden oktober raakte bekend dat Brussels Airlines vanaf het zomerseizoen 2018 de langeafstandsvluchten van Eurowings vanuit Düsseldorf zal uitvoeren. Het is de eerste stap in een nauwere samenwerking tussen de maatschappijen, die allebei deel uitmaken van Lufthansa.

De vluchten kunnen nu ook geboekt worden. Daardoor zijn er meer details over de bestemmingen. Het gaat om drie volledig nieuwe routes vanuit Düsseldorf naar de Verenigde Staten, met name New York, Miami en Port Myers (Florida).

Voorts neemt de luchtvaartmaatschappij uit Zaventem vanaf eind april of begin mei de bestaande routes naar Cancun (Mexico) en de Dominicaanse Republiek over. Die worden nu nog uitgevoerd door SunExpress.

Brussels Airlines zet voor de langeafstandsbestemmingen vanuit Duitsland twee vliegtuigen type Airbus A340-300, die door Lufthansa aan de vloot worden toegevoegd, en één A330-300 in. Dat laatste toestel is een van de zeven vernieuwde A330’s die Brussels Airlines in 2018 en 2019 verwacht.

“We hebben er eentje niet onmiddellijk nodig. Die zal daarom tijdelijk voor Eurowings vliegen en dan later naar ons komen”, zegt Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines.

Brussels Airlines is de technische operator van de vluchten. Het levert de vliegtuigen en zorgt voor de nodige bemanning en regelt het onderhoud. De commercialisatie van de vluchten gebeurt door Eurowings.