JacobBrouwerij Broeder Jacob uit Wezemaal bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd, onder meer met een nieuw bier, het Feestbier dat in een limited edition wordt gebrouwen.

“Naar aanleiding van onze vijfde verjaardag zijn we ook op zoek naar honderd ambassadeurs”, zegt Johan Claes van brouwerij Broeder Jacob. Bij die ambassadeurs zal het bier van de brouwerij ook op de tap zitten.

“Zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt het bier van brouwerij Broeder Jacob reeds in vele cafés geschonken”, zegt Claes. “Waar in Belgie vooral de Tripel, Bruin en Formidabel op de kaart staan zijn het in Nederland  de Double Port, Double Espresso, Gijle Bock en Beiaardbier die op ieders verlanglijstje staan. Momenteel worden de meeste van onze bieren uit de fles geschonken. Met de Ambassadeurs zoeken we een honderdtal cafés waar het bier ook op de tap komt.”

“Wie Ambassadeur wil worden, moet uiteraard de bieren van Broeder Jacob op zijn bierkaart hebben. In het café zal altijd minstens één bier van ons permanent op de tap moeten zitten. Wij zorgen in ruil voor een mooi houten wandbord, voor raamstickers, voor nieuwe degustatieglazen en voor een unieke pitcher.”

“We zullen bij onze Ambassadeurs ook twee keer per jaar leuke acties doen waar vooral de consument mee van kan genieten”, zegt Claes. “We sluiten dit feestelijke jaar af met een nieuw bier, ons speciaal en limited edition  Feestbier. Dit bier zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn in champagneflessen van 75cl en enkel en alleen bij de Ambassadeurs verkrijgbaar zijn op vaten van twintig liter.”