In Ternat kunnen baasjes voortaan hun viervoeters toevertrouwen aan het luxueuze honden- en kattenhotel van Sandra Lavers (43). Samen met haar man Jan Van den Bosch (38) bouwde ze een gloednieuw complex in de Baron Liebaertstraat.

Het honden- en kattenresort in het rustieke Hof Ter Linden bestaat al sinds 1998. Maar na 20 jaar vonden de zaakvoerders de tijd aangebroken voor vernieuwing. Samen met haar man, aannemer Jan Van den Bosch, besloot Sandra een nieuw complex te bouwen. “We hebben het oude pension afgebroken en plannen ontworpen voor een nieuw dierenhotel”, vertelt Van den Bosch. “Nu hebben we acht paviljoenen met telkens zeven verblijfplaatsen. Zo kunnen we de kleine en grote honden bij elkaar zetten. Rond de paviljoenen hebben we 13 speelweides aangelegd in kunstgras. De honden kunnen dus geen putten graven en zich vuil maken. In de speelweides staan zwembadjes.”

Uitrusting 

Elk paviljoen is uitgerust met automatische airconditioning en driedubbele beglazing. “Dat laatste is vooral ’s winters belangrijk”, zegt Lavers. “In het paviljoen van de kleine hondjes kunnen we de temperatuur verhogen tot 24 graden. Maar grote honden voelen zich beter bij zo’n 18 tot 20 graden. Een husky vindt het echt niet leuk om in een warm hok te liggen. En als het regent, dan gaan de verluchtingspanelen in het dak vanzelf dicht.” Ook is er in het verblijf muziek voorzien om de dieren rustig te houden. Daarnaast zijn in alle hokken afvoergeulen voor de urine geïntegreerd. Ten slotte is er in het nieuwe pension ook een medische ruimte voorzien. “Minstens een keer per week komt de dierenarts langs voor een check-up. Dat doen we uit voorzorg. En de dierenarts kan daarom terecht in een apart lokaal dat uitgerust is met alle benodigdheden”, aldus nog Van den Bosch.