Vier van de vijf Vlaams-Brabantse winkels van Charles Vögele raken verkocht

vogeleVan de vijf winkels die de Zwitserse modegroep Charles Vögele in Vlaams-Brabant te koop heeft gezet, zijn er vier verkocht, waarvan drie aan de Belgische keten Bel&Bo. Voor de winkel in Herent wordt het faillissement aangevraagd.

In het totaal zette Charles Vögele in België 41 winkels te koop. Daarvan raken er veertien verkocht. Mogelijk kunnen zo’n 70 van de circa 217 werknemers hun job behouden.

Begin juni raakte bekend dat de keten zou wegtrekken uit ons land. De Belgische afdeling kreeg begin juli bescherming tegen schuldeisers. Twee gerechtsmandatarissen kregen tot maandag 28 november de tijd om de Belgische winkels te verkopen. Dat gebeurde winkel per winkel en onder gesloten omslag.

De winkels in Tienen, Bierbeek (Korbeek-Lo) en Tielt-Winge gaan naar de Belgische keten Bel&Bo. De winkel in Boortmeerbeek gaat naar een andere overnemer.

“De Belgische directie heeft besloten om het faillissement aan te vragen voor de overige winkels. Als de rechtbank daar op ingaat, zal een vereffenaar worden aangesteld die over de verdere gang van zaken zal beslissen”, meldde het bedrijf.

De verkochte winkels zullen vanaf 1 december worden overgenomen. “Afhankelijk van de verschillende selectieprocedures is het de bedoeling dat er zeventig jobs of meer worden veiliggesteld”, stelde het bedrijf. Mogelijk verliezen dus bijna 150 mensen hun job.