Vier vakantiehuizen in drie gemeenten van Vlaams-Brabant krijgen een totale subsidie van 66.961 euro in het kader van Toerisme voor Allen. Het gaat om Heiberg en ’t Kasteeltje in Leuven, Heidebloem in Aarschot en Zennedal in Halle. Met het geld worden werken uitgevoerd voor modernisering en brandveiligheid.

Het decreet Toerisme voor Allen legt sinds 2004 nieuwe kwaliteits- en veiligheidsnormen op aan niet-commerciële vakantieverblijven. De erkenning Toerisme voor Allen is intussen uitgegroeid tot een duidelijk herkenbaar kwaliteitslabel. Erkende verblijven kunnen subsidies krijgen voor infrastructuurwerken.

In het voorjaar 2017 organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de dertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van verblijven van Toerisme voor Allen. “We blijven verder investeren in een kwaliteitsvol en veilig aanbod aan jeugdverblijven én vakantiecentra. Het aanbod van Toerisme voor Allen speelt maximaal in op de noden en verwachtingen van de talrijke verblijvers”, zegt Toerisme Vlaanderen.

Zennedal (Buizingen) krijgt met bijna 36.000 euro de grootste subsidie. Heidebloem (Langdorp) en Heiberg (Kessel-Lo) krijgen beide ruim 13.000 euro toegeschoven. ’t Kasteeltje (Wijgmaal) moet het stellen met goed 3.000 euro.

Vakantiehuis Gemeente Aard werken Subsidie (euro)
Heidebloem Aarschot Brandveiligheids-, toegankelijkheids- en moderniseringswerken 13.994
Verblijfcentrum Heiberg Leuven Moderniseringswerken 13.662
Zennedal Halle Brandveiligheidswerken 35.989
’t Kasteeltje Leuven Moderniseringswerken 3.316