Vier kandidaat-overnemers voor het failliete MS Mode

ms modeDe rechtbank van koophandel in Brussel heeft het faillissement uitgesproken van de Belgische tak van kledingwinkelketen MS Mode in Sint-Stevens-Woluwe, deelgemeente van Zaventem. Er zijn vier kandidaat-overnemers. Begin volgende week zou er al meer duidelijkheid moeten zijn.

MS Mode had vorige week aangekondigd het faillissement te moeten aanvragen, omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland. MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Zaventem.

Nadat het faillissement was uitgesproken, zijn de curatoren Joris De Smet en Anthony Houthoofd meteen actief op zoek gegaan naar mogelijke overnemers. Ondertussen hebben zich vier potentiële overnemers gemeld, aldus de curatoren. “Wij zullen absolute prioriteit verlenen aan alle scenario’s die de beste kansen geven op het behoud van de tewerkstelling. Ook het financiële aspect is belangrijk met het oog op uitbetaling van de schuldeisers, onder wie de werknemers.

Wie de kandidaat-overnemers zijn, willen de curatoren niet zeggen. “Ze hebben absolute discretie gevraagd”, stelt De Smet. “De besprekingen verlopen intensief en constructief.” Een van de mogelijke overnemers is de voormalige eigenaar, de Nederlander Roland Kahn van modewinkelbedrijf Coolinvestment.

De curatoren gaven de leden van de ondernemingsraad inmiddels een stand van zaken. Ze willen snel vooruitgang boeken, ook in het belang van het personeel. “Kort na het weekend zou er al meer duidelijkheid moeten zijn over een eventuele overname.” Dinsdag is een nieuwe ontmoeting gepland met de vakbonden.