Het Brusselse productiehuis Hamlet heeft de meest bekeken online reclamespot ooit van Nike te pakken. Het Chinese reclamefilmpje haalde maar liefst 170 miljoen views in vijf dagen. Hieronder vind je de bewuste spot. 

Voor Ruben Goots en Jason Felstead, oprichters van het productiehuis, heeft de Aziatische markt al lang geen geheimen meer. Sinds de oprichting van het bedrijf, drie jaar geleden, haalde het ondernemersduo al heel wat buitenlandse opdrachten binnen waarvan een groot deel in Azië. “Een bewuste keuze”, aldus het ondernemersduo. “Landen als China en Japan zijn opkomende markten en daarom erg interessant.”

Internationale voetbalcompetities 

Het reclamefilmpje dat Hamlet maakte in opdracht van Nike, toont een China dat zich klaarstoomt voor de internationale voetbalcompetities.  Het speelt zich af in de nabije toekomst waar andere grote voetballanden huiveren bij het zien van het Chinese team. Het Engelse team barst in tranen uit wanneer ze horen dat ze het tegen de Chinezen moeten opnemen, waardoor de verkoop van ‘Made in China’ zakdoeken plots enorm de hoogte ingaat.

170 miljoen views

Na slechts vijf dagen kon de spot al rekenen op meer dan 170 miljoen views. Daarmee is de productie de meest bekeken online reclamespot van het sportmerk ooit.

FOTO: Hamlet/Nike. 
Bekijk hier alle video's van Made in Vlaams-Brabant.