cafe-herneCafé Katholieke Kring in Herne is tijdens een openbare veiling verkocht voor 300.000 euro. Gunther Sablon, zaakvoerder van verwarmingsbedrijf Keep Cool uit Herne, is voorlopig de nieuwe eigenaar van de legendarische zaak.

De Katholieke Kring is een begrip tot ver buiten Herne. Het café en de feestzaal vormen het kloppend hart van het verenigingsleven in deze uithoek van het Pajottenland. Al sinds 1925 strijkt zowat elke vereniging er neer voor eetfestijnen en voorstellingen allerhande.

Maar de zaak kampte al enkele maanden met financiële problemen. Eind februari werd een eerste openbare verkoop op het nippertje vermeden. Het bleek slechts uitstel van executie. In een bomvolle zaal brachten slechts twee geïnteresseerden een bod uit.

Gunther Sablon van Keep Cool Sablon werd de koper. “Ik ben een beetje verbaasd omdat ik meer concurrentie had verwacht. Mijn finale bod was 300.000 euro en dat bleek te volstaan.” Sablon kondigt weinig veranderingen aan. “Het café en de polyvalente zaal blijven bestaan.”

Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 20 december een hoger bod uitbrengen.