Versmarkt Cru krijgt tweede vestiging in Vlaams-Brabant

cruCru, het versmarktconcept van de Colruytgroep uit Halle, krijgt een uitrol naar de rest van België. Dat is het gevolg van het succes van de eerste winkel in Overijse, die een jaar geleden de deuren opende. Voor uitbreiding kijkt Colruyt onder meer naar een tweede vestiging in Vlaams-Brabant, op een nog niet meegedeelde locatie.

Een jaar geleden ging de eerste Cru-vestiging open in een oude vierkantshoeve langs de Brusselsesteenweg in Overijse. Voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten. Het concept werd de voorbije maanden bijgestuurd en is klaar voor een test in een stedelijke omgeving. In mei opent Cru Gent de deuren.

De ervaringen in Gent zullen bepalend zijn voor de verdere uitrol van Cru in België. Op de planning van Colruyt staat al zeker een derde afdeling in Antwerpen, maar de supermarktketen uit Halle stelt dat vijftien tot twintig winkels van Cru haalbaar zijn.

Voor een vierde vestiging kijkt Colruyt naar Vlaams-Brabant. “We willen ons niet vastpinnen op het definitieve aantal of een timing. De grootste uitdaging zal zijn om voldoende bekwaam personeel te vinden”, zegt Cru-directeur Jean-Pierre Roelands. “Er is potentieel, maar we moeten het goed doen.”

Het concept is opgebouwd rond gezonde voeding, vers en biologisch, vanuit een duurzame productie met oog voor lokale producten. Bij de keuze van de locatie gaat Colruyt niet over één nacht ijs. “Waar we komen, willen we telkens kind van de streek zijn.”