Vers kapitaal voor Icometrix

msmetrix_report_visualIcometrix krijgt een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro. Dat geld moet dienen om MSmetrix wereldwijd te verspreiden. Dat eerste product van het Leuvense bedrijf is een softwaretoepassing voor MS-patiënten die een individuele diagnose in klinische praktijk brengt.

De spin-off van de KU Leuven haalt het geld op bij het Leuvense Capricorn ICT Arkiv, Annie Vereecken (Biover II), Herman Verrelst (gewezen CEO van Cartagenia) en de al bestaande aandeelhouders, zoals de universiteiten van Leuven en Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen.

Het verse kapitaal moet dienen om MSmetrix verder wereldwijd te verspreiden, het saleskantoor in Boston draaiende te houden en de software klaar te maken voor andere aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Er worden extra mensen aangeworven. Vandaag telt Icometrix 25 medewerkers. Het bedrijf verhuist van de Tervuursesteenweg in Heverlee-Leuven naar een nieuwe locatie.

De software MSmetrix levert betrouwbare analyses van de twee belangrijkste manifestaties van MS in de hersenen op basis van klassieke MRI-scans. Intussen wordt het pakket, dat in maart van vorig jaar gelanceerd werd, al gebruikt door 200 ziekenhuizen, goed voor de opvolging van een 2.000-tal patiënten in 45 landen.

“Je kan ons vergelijken met een bloedlaboratorium maar dan voor medische beelden”, zegt Wim Van Hecke. “Artsen en onderzoekers sturen ons de beelden beveiligd door. Wij doen daarop metingen en halen er cijfers uit. Concreet bij MS gaan we na hoe groot het hersenvolume precies is, hoeveel letsels er in de hersenen opduiken en hoe groot die zijn. Vervolgens sturen we de resultaten terug naar de vragende partij.”