verplaetsenDe nakende hittegolf is niet voor iedereen slecht nieuws. Het bedrijf Verplaetsen uit Herent krijgt massale bestellingen voor de installatie van aircosystemen, zowel van particulieren als van bedrijven. “Heel vaak gebeuren die bestellingen last minute, ingegeven door de weersverwachtingen op korte termijn”, zeggen ze bij Verplaetsen.

Voor een installatiebedrijf is het begin van de zomerperiode sowieso een drukke periode. “Maar nu spreken we van een echte topperiode”, stellen ze in Herent. “Iedereen komt aankloppen: van particulieren tot bedrijven, van groot tot klein. Soms gaat het om depannages, maar dezer dagen toch vooral om verkoop.”

Met temperaturen die vanaf woensdag naar 34 graden stijgen en zaterdag oplopen tot 36 is het aan de Wijgmaalsesteenweg 32 in Herent alle hens aan dek. “Vooral particulieren bestellen massaal aircosystemen voor hun woning. De slaapkamer is de favoriete bestemming maar ook in de woonkamer laten mensen nog snel airco plaatsen.”

Het merendeel van het cliënteel van Verplaetsen, dat gerund wordt door twee broers, situeert zich in Vlaams-Brabant. Voor de veertig werknemers is vakantie nu niet in zicht. “Daarvoor is het wachten tot het bouwverlof.”

Groep Verplaetsen is de verzamelnaam van drie bedrijven. Installatiebedrijf Verplaetsen, de grootste afdeling, is gespecialiseerd in de installatie van verwarmingssystemen, sanitair, waterbehandeling, energierecuperatie en zwembadtechnieken zoals filterinstallaties. De onderneming biedt de klant een totaalservice: van advies- en ontwerpfase tot uitvoering en oplevering. De firma bedient zowel particulieren als industriële ondernemingen en overheden.

Verplaetsen Services staat met een team van gecertificeerde technici klaar voor snelle interventie bij problemen. Zij onderhouden onder meer koelinstallaties. Verplaetsen Airconditioning is de jongste telg van de groep, als koeltechnisch bedrijf actief in de sterk groeiende markt van klimaatregeling. Woningen, kantoren en winkels worden uitgerust met airco-installaties, waarbij een optimaal energiebeheer centraal staat.