Vernieuwd contactcenter voor Skoda en Seat

Skoda Seat Contact CenterWie in Vlaams-Brabant een testrit wil maken in een nieuwe Skoda of Seat, kan voortaan terecht in het volledig vernieuwde contactcenter van beide automerken. Het aantrekkelijk ogende gebouw ligt aan de Leuvensesteenweg in Erps-Kwerps, dicht bij het onlangs gerenoveerde contactcenter van Volkswagen. Het contactcenter werd door Edibo in vijf maanden tijd omgetoverd tot een modern bedrijfsgebouw dat bij de professionele uitstraling van beide automerken past.

“In mei dit jaar moest het vernieuwde bedrijfsgebouw gebruiksklaar zijn, ook al waren er in september 2014 nog geen plannen”, zegt Giacomo Perticara van Edibo. “Precies om de strakke deadline niet in gevaar te brengen, koos de opdrachtgever voor ons. We werden dan ook al van bij de ontwerpfase bij het project betrokken. Samen met de architect werkten we een plan uit om de renovatie op tijd klaar te krijgen. Door de professionele en doeltreffende samenwerking konden de werken al in januari beginnen. We haalden de deadline zonder problemen.”

De voorzijde van het gebouw is uitgebreid met 900 vierkante meter met daarin een verdieping van 175 vierkante meter voor de kantoren en vergaderzalen. Edibo paste de gevels van het bestaande bedrijfsgebouw aan en bekleedde ze opnieuw met sandwichpanelen. Dat zorgde voor een elegante uitstraling. Ook aan de binnenkant zijn verbeteringen gerealiseerd. Eén daarvan is de vloerverwarming die voortaan door het hele gebouw loopt. Een omkeerbare gasabsorptiepomp levert de energie voor dat systeem. Dat is een mooie groene toets die bij de duurzaamheidinitiatieven van Skoda en Seat past.