Consultantbureau Whyte uit Oudergem ontkent dat het achter de twitteraccounts zit die steunberichten voor Bart De Pauw verzenden. Volgens social media creative Kenny Vermeulen van internetmarketingbedrijf Emakina uit Watermaal-Bosvoorde duiken verdachte accounts ook op in het dossier rond het Eurostadion. Die werden misbruikt als stemmingmakerij pro voetbalstadion in Grimbergen.

“Met de verdachte accounts op de microblogsite Twitter die steunberichten voor Bart De Pauw verzenden, hebben wij niets te maken. Het is onethisch en onkies. Wij zien dit niet als een vorm van crisiscommunicatie. Wij adviseren Bart De Pauw maar zouden nooit aanraden om zoiets te doen”, stelde Eveline De Ridder van communicatiebureau Whyte naar aanleiding van de heisa rond de gevallen televisiemaker.

Social media creative Kenny Vermeulen wijst op het bestaan van verdachte accounts. “Diverse accounts hebben een leeg profiel zonder foto. Ze tweeten op een professionele manier met een neutrale of positieve boodschap voor De Pauw. Het is het enige onderwerp waarover ze getweet hebben.”

Volgens Vermeulen is het niet de eerste keer dat een manier van gecoördineerd communiceren via Twitter gebeurt. “Rond de komst van het Eurostadion waren me al accounts opgevallen die alleen tot doel hadden om stemming te maken tegen het oude en voor een nieuw stadion.” Projectontwikkelaar Ghelamco wil in Grimbergen een stadion bouwen voor het EK voetbal in 2020.