Watertechnologiebedrijf Veolia uit Tienen boekte tijdens de bedrijvenwedstrijd “Het Fitste Bedrijf ” de grootste vooruitgang: zij mag zich een jaar lang “Het Fitste Bedrijf van Vlaams-Brabant” noemen. Bij de grotere ondernemingen won Veolia ook de Vlaamse titel. Als kers op de taart behaalde Kris Lambert de titel van fitste CEO. 

De felbegeerde titel van ‘Het Fitste Bedrijf’ gaat naar de bedrijven die gedurende twaalf weken de grootste vooruitgang geboekt hebben. Daarbij wordt rekening gehouden met de provincie waarin het bedrijf zich bevindt en de omvang, weet organisator Wouter Goris: “Van alle bedrijven in Vlaams-Brabant Presteerde Veolia het best”, aldus Goris. “Op Vlaams niveau met minder dan 15 deelnemers was het Antwerpse Altrex de kampioen. Veolia nam echter geen genoegen met enkel de provinciale titel, zij toonde zich tevens de fitste onderneming van de deelnemende grotere bedrijven in Vlaanderen maar ook de award voor ‘Fitste CEO’ ging naar Kris Lambert, CEO van Veolia.”

Belang van de competitie

Volgens initiatiefnemer Wouter Goris draait ‘Het Fitste Bedrijf’ om meer dan de eindoverwinning: “Steeds vaker zien bedrijven medewerkers uitvallen met een burn-out of andere gevolgen van een onevenwicht tussen werk en privé. Met onze bedrijvencompetitie spelen we in op dat probleem. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. De wedstrijd geeft een belangrijke prikkel, hopelijk leeft het gezondheidsproject verder nadat de prijzen uitgedeeld zijn”, aldus Goris.

Ready2improve 

Wouter Goris, initiatiefnemer van Het Fitste Bedrijf, startte op 1 januari 2007 Ready2improve. Bedrijven en particulieren worden in het kader van gezondheidscoaching opgevangen door een multidisciplinair team van onder meer sportpsychologen, masters in lichamelijke opvoeding, voedingsspecialisten en therapeuten.

Huize Levensruimte 

Eerder werd de vereniging voor Bijzondere Jeugdzorg Huize Levensruimte uit Averbode (Scherpenheuvel-Zichem) al uitgeroepen tot de fitste werkplek van Vlaanderen. Deze wedstrijd was een organisatie van de Vlaamse Logo’s, de Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk (Mensura, Provikmo en Idewe) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.