Veevoederbedrijf Jodoco uit Geldenaken is op weg naar de Feed Food Health campus in het industriepark in Tienen. De komst van het bedrijf zal volgend jaar voor meer jobs in de regio zorgen.

De Feed Food Health Campus in het industriepark van Tienen opende al in 2012. Sindsdien heeft SES Vanderhave er gebouwd en is er in het Food Portgebouw ook enige bedrijvigheid. Nu trekt ook het Belgisch-Nederlandse veevoederbedrijf Jodoca naar de site. Jodoco verhuist volledig van Geldenaken naar Tienen. “Onze volledige productie komt naar Tienen”, aldus projectmanager Eric Hoogenes van het Nederlandse veevoederbedrijf.

Meer jobs door groter bedrijf 

Bedoeling is dat deze nieuwe fabriek tot twee keer zo groot wordt als de huidige. “En een fabriek die dubbel zo groot is, betekent uiteraard ook extra vacatures, dus meer jobs voor de regio”, aldus Hoogenes. De keuze voor de Feed Food Health campus is voor Jodoco een logische keuze  omwille van de bestemming van de campus en vanwege de taal. Ook technische verbeteringen maken deel uit van de nieuwe plannen. “Er komen tanks van 25 meter hoogte die zorgen voor een betere sedimentatie en er wordt een leidingnetwerk per grondstof voorzien. Op die manier kunnen we steeds complexere producten maken volgens meer nauwkeurige specificaties.”

Operationeel in S2 2019 

Begin 2019 zou het nieuwe gebouw er moeten staan. In de tweede helft van dat jaar zou het bedrijf operationeel moeten zijn.