Diverse bedrijven op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw werden zaterdag gecontroleerd bij een gecoördineerde actie van de politiezone Zennevallei. De resultaten werden maandag bekendgemaakt: in totaal werden meer dan veertig inbreuken vastgesteld. Het gros ging om zwartwerk en illegale tewerkstelling.

De lokale politie Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) kreeg de steun van de sociale inspectie, de RSZ, de Vlaamse dienst Financiën en enkele gemeentelijke diensten zoals milieu en stedenbouw. De inbreuken betroffen voornamelijk zwartwerk, illegale tewerkstelling, dimona-aangifte en arbeidskaarten.

De controleurs stelden voorts boekhoudkundige inbreuken vast die nog verder geanalyseerd moeten worden. Ten slotte stelden de verschillende inspectiediensten inbreuken vast op de milieuwetgeving. Eerder geconstateerde stedenbouwkundige misdrijven bleken nog steeds niet geregulariseerd.

Het was niet de eerste keer dat de betrokken bedrijven in Sint-Pieters-Leeuw gecontroleerd werden. De werkgevers mogen zich verwachten aan hoge boetes en opdrachten tot herstel en rechtzetting van de stedenbouwkundige inbreuken. Sommige dossiers worden mogelijk doorverwezen naar de rechtbank.