Diegemse vastgoedontwikkelaar VGP zet voet op de Nederlandse markt. Het bedrijf kocht zopas 267.000 vierkante meter grond op een logistieke site in het oosten van Nederland.

VGP ontpopt zich alsmaar meer tot een grote speler op gebied van logistiek vastgoed. De vastgoedontwikkelaar uit Diegem wil nu ook in Nederland zowat 150.000 vierkante meter verhuurbare oppervlakte ontwikkelen.

Nederlandse uitbreiding

VGP legde zich oorspronkelijk toe op projecten in Centraal- en Oost-Europa. Later kwamen daar ook Spanje en Duitsland bij. Zo bouwde de vastgoedontwikkelaar in Duitsland een distributiecentrum voor Amazon. Nu wil het bedrijf dus ook de Nederlandse markt veroveren. VGP ziet het nieuwe project dan ook als een basis om hun ontwikkelingsactiviteiten in Nederland te starten. Het bedrijf volgt met zijn investering het voorbeeld van sectorgenoten zoals WDP en Montea.

E-commerce

De keuze voor Nederland is dan ook zeer logisch. Als gevolg van de opkomst van de e-commerce schieten daar heel wat logistieke centra en magazijnen als paddenstoelen uit de grond. In ons land is dit niet het geval. Zo blijkt dat zelfs in het logistieke centrum van ons land er sprake is van 240.000 vierkante meter leegstand.