Utopolis komt in handen van Kinepolis

UTOPOLISBioscoopgroep Kinepolis bereikte een princiepsakkoord om de groep Utopolis over te nemen. Utopolis heeft in ons land vier bioscopen, waaronder een in Aarschot. Het filmaanbod in de Demerstad komt niet in het gedrang. De overname staat in de steigers maar is nog niet helemaal rond. Zo moet de Belgische Mededingingsautoriteit het akkoord nog goedkeuren. “De beoogde overname van de Utopolisgroep past in de expansiestrategie van Kinepolis Group”, stelt Kinepolis in een persbericht.

Het concern Utopia beheert Utopolis-bioscopen in het Groothertogdom Luxemburg (drie), Nederland (vijf), Frankrijk (één) en België. In ons land telt de groep vier bioscoopcomplexen: in Mechelen, Tunhout, Lommel en Aarschot, aan de Demervallei.

Utopolis ontving vorig jaar 3,4 miljoen bezoekers, goed voor een omzet van 41 miljoen euro. Utopia exploiteert vooral multiplexbioscopen en bezit het vastgoed van diverse bioscoopcomplexen. Een aantal complexen wordt gehuurd van derden.

Het akkoord is gesloten onder voorwaarden. Voor de overname van de Belgische afdelingen van Utopolis moet Kinepolis nog de toestemming vragen aan de Belgische Mededingingsautoriteit, die onder meer waakt over marktconcurrentie.

“In de komende periode zullen de betrokken partijen verder werken aan de invulling van de voorwaarden verbonden aan de beoogde overname, waaronder het afronden van een due diligence”, stelt Kinepolis in een persbericht. Dat boekenonderzoek is een vast onderdeel van een bedrijfsovername.