UnizoUnizo Vlaams-Brabant & Brussel organiseerde haar jaarlijks bedankevent voor de bestuursleden van lokale afdelingen. “Die mensen zetten zich dag in dag uit vrijwillig in voor de organisatie”, zegt Sofie Vanhout.

Aan het event werd een wedstrijdelement gekoppeld waarmee lokale ondernemersverenigingen awards konden winnen in verschillende categorieën. “Die awards noemen we VLOLO’s, de Vlaams-Brabantse oscars voor lokale ondernemersverenigingen. De afdelingen konden vooraf eigen activiteiten en initiatieven nomineren, de stemming gebeurde woensdag door alle aanwezigen.”
De Unizo Oscar voor Netwerking ging naar Unizo Dilbeek. Als startactiviteit organiseerde deze jonge ondernemersvereniging een “Breek uit je netwerk”-event. Hiermee wilde het zoveel mogelijk ondernemers uit de regio samenbrengen om elkaar beter te leren kennen. En om die kennismaking te vergemakkelijken werden de aanwezigen op een ludieke manier aangezet om contact te leggen met mensen die ze nog niet kenden.
De Unizo  Oscar voor Belangenbehartiging ging naar Unizo Boortmeerbeek. Unizo Boortmeerbeek ging in rechtstreeks overleg met de Vlaamse Administratie Wegen en Verkeer omtrent de regels inzake in- en uitritten, reclamepanelen en dergelijke langs gewestwegen. De lokale afdeling van Unizo had immers weet van een aantal knelpuntdossiers, organiseerde in dit kader een bevraging bij ondernemers en stelde op basis daarvan een dossier samen.
De Unizo Oscar voor knapste Persactie ging naar Unizo Baal-Keerbergen-Tremelo. Jaarlijks zet die afdeling op haar nieuwjaarsreceptie een startende ondernemer in de kijker. De prijs is een eerbetoon aan Dries De Roover, een jonge dynamische ondernemer uit hun midden, die enkele jaren geleden door een auto-ongeval om het leven kwam en zijn droom daardoor nooit kon waarmaken. De jaarlijkse prijsuitreiking wordt steeds gekoppeld aan een persmoment dat ook mooie weerklank krijgt in de media.
De Unizo Oscar voor Promotie van het Ondernemerschap ging naar Haacht. Unizo Haacht neemt al jaren initiatieven voor het goede doel. De laatste jaren hebben ze een vast samenwerkingsverband met vzw Rozemarijn, dat instaat voor de begeleiding van volwassenen met een handicap. Het begon met een vraag voor financiële hulp voor de bouw van een nieuwe residentie in Haacht, maar ondertussen is Unizo Haacht een vaste waarde voor vzw Rozemarijn. En dit initiatief wordt ook door de ganse gemeenschap van Haacht erg warm onthaald.

De Unizo Oscar voor beste Ledencampagne was voor Holsbeek. Deze prijs ging naar de ondernemersvereniging met het sterkst gestegen ledenpercentage  gedurende het lopende werkingsjaar. Een mooie bekroning voor de inzet dag in dag uit van een klein maar bijzonder gemotiveerd bestuurdersteam.

Als toemaatje reikte Unizo  Vlaams-Brabant & Brussel nog een oscar uit voor Diversiteit. Dit ging over de diversiteit binnen het lokale bestuur en de vertaling daarvan naar georganiseerde activiteiten. Deze prijs ging naar Dilbeek.