eletric nightTijdens de Unizo Electric Driving Night van 16 juni kun je zelf ontdekken wat ‘groen rijden’ eigenlijk is. Je kan daarna goed geïnformeerd een beslissing nemen over toekomstige bedrijfswagens.

Of je nu een elektrische sportwagen wil testen of een functionele hybride: tijdens de Electric Driving Night kan het allemaal. U kan er een ritje maken met een Audi A3 sportback, BMW i3 en i8, Renault Zoë, Kia Soul, VW Golf, Skoda Octavia, Seat Leon of een Tesla model S.

De Unizo Electric Driving Night vindt plaats op dinsdag 16 juni van 19 tot 22.30 uur. Tussen 19 en 22 uur zijn er doorlopend testritten en is er de mogelijkheid voor gesprekken met vertegenwoordigers van de automerken.

Tussen 19.30 en 21 uur zijn er drie informatieve workshops. Elke workshop duurt 30 minuten en wordt twee keer per avond gehouden.

In de eerste workshop is Bart Jacobs (consultant en zaakvoerder van het automotive adviesbureau Target Solutions) aan het woord. Voor hem heeft de groene wagen geen geheimen. Hij licht toe wat een bedrijfswagen echt kost, en hoe je de kostprijs kan beïnvloeden door de juiste keuzes te maken.

Workshop 2: Groen rijden, wat moet je weten op praktisch/logistiek vlak? Principieel is niemand tegen een ‘groenere’ vloot, maar in de praktijk rijzen er al snel vragen: waar kan je opladen, hoe ver geraak je, wat met de kosten van thuis opladen, wat zijn de beperkingen van aardgas, hoeveel plaats verlies je, …

Ward Bosmans (Account Manager Sustainable Mobility Electrabel) geeft in de tweede workshop tips en tricks om mogelijke obstakels weg te werken. Principieel is niemand tegen een ‘groenere’ vloot, maar in de praktijk rijzen er echter al snel vragen: waar kan je opladen, hoe ver geraak je, wat met de kosten van thuis opladen, wat zijn de beperkingen van aardgas, hoeveel plaats verlies je, …

In de derde workshop vertelt Tom Borghys (Senior HR Consultant bij ADMB HR Services) welke impact een goede mobiliteitsmix heeft op het houden en aantrekken van goed personeel.

De Electric Driving Night vindt plaats op dinsdag 16 juni van 19 tot 22.30 uur in het Roularta Conference Center, Researchpark in Zellik. Deelnemen is gratis voor leden van Unizo, niet-leden betalen 25 euro.

Meer informatie bij Han Vloeberghs, Willebroekkaai 37 in Brussel, han.vloeberghs@unizo.be