Unizo ondernemersacademie Vlaams-Brabant geeft managementopleidingen

ONDERNEMERSACADEMIEDe Unizo ondernemersacademie Vlaams-Brabant speelt in op de nood aan managementopleidingen bij ondernemers en vrije beroepers.

Vanaf eind april organiseert de Unizo ondernemersacademie Vlaams-Brabant managementopleidingen in verschillende domeinen. Volgende opleidingen worden in de markt gezet: Dienstenmanagement, Basics Marketing & Communicatie Management, Basics Sales Management, Basics Digitaal Management, Basics Magazijn- en Transportmanagement, Basics Financieel Management, Basics Innovatiemanagement.

“Een nieuw SERV-rapport, over de competentieportfolio van de Vlaamse zelfstandige ondernemer, toont de noodzaak tot leren en opleiding duidelijk aan”, zegt regiodirecteur Nancy Van Espen. “Ondanks de beschikbare leermogelijkheden en de bijscholingen, ervaart een groot deel van de zelfstandige ondernemers een tekort aan zowel vaktechnische als managementcompetenties bij het uitoefenen van hun beroep. Dat blijkt uit een analyse van de competentiebehoeften van de Vlaamse zelfstandige ondernemers door de Stichting Innovatie & Arbeid.”
Ruim driekwart van de ondernemers (77,8%) heeft een managementcompetentiedeficit, hetzij beperkt (49,7%) hetzij ernstig (28,1%).
“In de managementcompetenties zien we een duidelijk verschil wanneer we rekening houden met gender, leeftijd, en sector: vrouwen voelen zich qua management minder goed opgeleid dan mannen; het managementcompetentiedeficit is het grootst bij de jonge ondernemers; in de sectoren is het managementcompetentiedeficit vooral zeer groot bij de vrije beroepen, de bouw en de landbouw”, zegt Van Espen.
Voor meer dan de helft van de ondernemers (55,1%) is het volgen van bijscholing nog steeds niet gebruikelijk.
Meer informatie over de ondernemersacademie via deze link.