Unizo lanceert techclass bij Eddy Merckx Cycles

merckx2Unizo gaat de boer op met techclass, een project om leerlingen van het technisch onderwijs te laten proeven van het leven op de werkvloer.  Leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar van de technische Sint-Martinusschool uit Asse mochten zo op bezoek bij Eddy Merckx Cycles in Zellik.

De unie van zelfstandige ondernemers wil technische studies promoten. Daarvoor ontwikkelde Unizo het project techclass, gericht op het technisch onderwijs. Topman Karel Van Eetvelt himself lanceerde het project in het fietsbedrijf Eddy Merckx Cycles in Zellik (Asse).

Honderd bedrijven bieden in 2016 aan ruim 2.300 leerlingen van het technisch secundair onderwijs de kans om te proeven van een technisch beroep. “Dat doe je het best door hen in contact te brengen met mensen die zo’n beroep in de praktijk uitoefenen”, zegt Van Eetvelt.

“Een bezoek aan een fietsbedrijf maakt jongeren duidelijk dat technologie ook in deze sector de intrede doet. Naast het mechanische luik komen bij de fietsen van vandaag ook heel wat elektronische aspecten kijken.”

Van Eetvelt, zelf een fervent fietser, genoot van het bezoek. De afwezigheid van Eddy Merckx ten spijt. De beste wielrenner uit de geschiedenis lag decennia geleden zelf aan de basis van het fietsmerk. Vandaag wordt het vanuit Zellik gerund door de nieuwe eigenaars.