Op de Bondgenotenlaan in Leuven verdwijnt alweer een grote winkel. Na 17 jaar sluit de vestiging van United Brands de deuren.

United Brands is sinds 2001 op de Leuvense Bondgenotenlaan gevestigd maar keert binnenkort de winkelstraat de rug toe. Te hoge huurprijzen zijn de oorzaak van de sluiting. “Met de huidige voorwaarden kunnen we niet verder”, aldus Philip Vermeulen van United Brands. “De huurprijs van het pand gaat niet omhoog, maar de omstandigheden van de markt – de concurrentie met online shopping – laten niet toe dat we hoge huurprijzen kunnen blijven betalen. Dat is de realiteit. We leven in een andere wereld dan vijftien jaar geleden.” Hoe hoog de huurprijs dan precies is wil de handelaar niet kwijt. De keten is echter niet van plan om nog andere winkels in Vlaanderen te sluiten.

Derde sluiting 

Na Wibra in augustus 2016 en Mexx in juli vorig jaar is United Brands de derde grote winkel die de deuren sluit op de Leuvense Bondgenotenlaan. Schepen van Handel Erik Vanderheiden (CD&V): “ik denk niet dat de situatie problematisch is”, aldus Vanderheiden. “Ja, er is veel leegstand, maar er komen ook veel nieuwe winkels bij.”
Volgens de schepen is het wel opvallend dat alweer een sportwinkel de deuren sluit. “Bij mijn weten is er nu enkel nog de Sports Direct op de Diestsestraat, en Runningcenter Leuven op het Sint-Jacobsplein.”