Wie maaltijden wil bestellen via Uber, kan dat vanaf dinsdag ook vanuit de Vlaams-Brabantse gemeenten Machelen, Zaventem en Vilvoorde. In één beweging worden ook de Brusselse gemeenten Jette, Sint-Agatha-Berchem, Anderlecht en Evere bediend door UberEATS. “Zo beantwoordt de maaltijdleveringsdienst aan de stijgende vraag van de gebruikers”, zegt Uber.

UberEATS breidt zijn dekking- en leverzone uit tot heel Brussel en een stukje van de Noordrand. Het netwerk voor het leveren van maaltijden wil hiermee beantwoorden aan de groeiende vraag van de gebruikers en vooral een stapje voor blijven op zijn concurrenten. Via de app kunnen dagelijks tussen 11 en 23 uur maaltijden besteld worden.

“Wij zijn er trots op dat wij de take-awayleverdienst zijn die de meest uitgebreide zone van Brussel dekt. Vanaf heden kunnen de inwoners van Machelen, Zaventem en Vilvoorde eveneens betaalbare maaltijden aan huis laten brengen. Snel en met slechts één klik”, zegt Stéphane Ficaja, general manager bij UberEATS.

Sinds oktober 2016 hebben 40.000 Belgen de app van UberEATS in gebruik genomen. De in San Francisco gevestigde gigant levert, met de 600 bestellers die bij ons actief zijn, maaltijden afkomstig van meer dan 450 restaurants, met de belofte om die binnen de dertig minuten te leveren. In de nieuwe gemeenten uit de dekkingszone kan dat oplopen tot zestig 60 minuten. Deliveroo situeert zijn activiteitspiek in dezelfde zone, waar ook de meeste restaurants gelegen zijn.

“Sinds de lancering van UberEATS in Brussel iets meer dan drie maanden geleden konden wij een massale groei vaststellen. Om aan die belangrijke vraag te kunnen beantwoorden hebben wij beslist om vroeger dan gepland onze dienst voor nog meer gebruikers beschikbaar te maken.”