Koerierbedrijf DHL bereidt volop de verhuizing voor van de luchthaven in Zaventem naar de nieuwe hub op Brucargo in Machelen. De eerste werknemers nemen binnen een maand hun intrek in de vrachtluchthaven van Brussels Airport. Het nieuwe gebouw dat eind juni in gebruik genomen wordt, is een combinatie van sorteercentrum en kantorencomplex. Het bedrijf verwacht tweehonderd extra werknemers aan te werven tegen 2020.

DHL kondigde in 2015 aan dat het 114 miljoen euro ging investeren in een nieuwe hub op Brucargo. De huidige dateert van 1985. Het nieuwe gebouw omvat een kantorencomplex van 5.000 vierkante meter en een sorteercentrum van 31.500 vierkante meter. De werknemers kunnen er 39.500 verzendingen per uur verwerken. Dat is ruim driemaal meer dan vandaag.

De bouw zit in de laatste fase. Alle systemen worden momenteel getest en de werknemers krijgen een vijfdaagse opleiding over de nieuwe werkomgeving. Op 26 juni kan een groep van een zestigtal werknemers een eerste productgroep beginnen sorteren op de nieuwe locatie. Een tiental dagen later moet het sorteercentrum volledig in gebruik zijn.

Zaventem was tot april 2008 het Europese knooppunt van DHL, maar toen verhuisde dat naar het Duitse Leipzig. De voorbije jaren groeide de Brusselse hub opnieuw fors. “Als de groei in zendingen zich bestendigt in de komende jaren verwacht DHL tegen 2020 tweehonderd extra directe banen en nog eens tweehonderd indirecte jobs te kunnen creëren”, zegt DHL.