Tweede editie van inspiratietour Connexi

Dixie-Dansercoer-e1437734716622-300x300Bert Vandebuerie, organiseerde begin dit jaar met zijn jonge bedrijf Connexi, dat gevestigd is in Zaffelare, een zeer succesvolle inspiratietour: een busrit die de deelnemers bij enkele van de meest inspirerende ondernemers van Vlaanderen bracht. Van 28 tot 30 oktober volgt de tweede editie. Ook dit keer krijgen de deelnemers inspiratievolle inzichten aangereikt van absolute toppers. “Ik ben inderdaad bijzonder fier op de namen van de inspirators die hun deelname hebben toegezegd”, geeft Vandebuerie aan. “Het gaat om Daniëlle Van Wesenbeeck, Duco Sickinghe, Jef Colruyt, Franky Dury, Dixie Dansercour (foto), Herman Van de Velde, Benjamin Rieder, Wim Bailleu en Peter Leyman.”

Met Daniëlle Van Vanwesenbeeck, Jef Colruyt, Dixie Dansercour en Wim Ballieu is Vlaams-Brabant goed vertegenwoordigd.

“Het is mijn vaste overtuiging” zegt Bert Vandeburerie, “dat de tijd dat ondernemingen het zich konden veroorloven om zich af te sluiten  definitief voorbij is. Er is zoveel dat ondernemers over sectoren en landsgrenzen en denkbeeldige scheidingsmuren heen van elkaar kunnen leren. Met Connexi willen we daarom ondernemers bij elkaar brengen. Meer dan ooit draait ondernemen in de netwerkeconomie niet alleen rond netwerken, maar vooral ook rond effectief samenwerken. Als je ziet dat de startup community met een initiatief als de startupbus zoveel kan teweegbrengen, zie ik geen enkele reden om niet hetzelfde te doen voor traditionele bedrijven. Ik nam zelf deel aan de inspiratietoer van Steven Van Belleghem en Peter Hinssen in Silicon Valley en aangezien dat bij alle deelnemers voor zo’n enorme boost zorgde, wil ik met diverse edities van de inspiratietour van Connexi op kleinere schaal ook in ons land een soort zuurstofinjectie geven aan al wie ondernemen ter harte neemt. Voor 2016 hebben we trouwens al twee tours gepland in Amsterdam.”

Op 28, 29 en 30 oktober zijn er op die manier tien sessies waarin thema’s als passie, zelfsturende teams, en emotie aan bod komen.

 “In deze tijden van disruptie”, zegt Bert Vandebuerie nog, “kan je als ondernemer eigenlijk twee dingen doen: zoveel mogelijk op jezelf terugplooien en verandering proberen tegen te houden, of jezelf open stellen en informatie delen in de wetenschap dat wie geeft ook altijd terugkrijgt. Als de wind van richting verandert, zoals nu het geval is, met startups die hele sectoren op hun grondvesten doen daveren, heeft het geen zin om muren te bouwen, maar moet je windmolens bouwen om van de nieuwe wind te profiteren. Onze inspiratietour wil een dergelijke windmolen zijn.”

De bus is ondertussen opnieuw zo goed als volgeboekt, maar er zijn nog enkele plaatsjes over.”  Meer informatie is te vinden op www.connexi.eu (Geert Degrande)