Twee topfiguren van Leicester City krijgen een zitje in de raad van bestuur van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Het gaat om Susan Whelan, ceo van de Engelse voetbalclub, en Jon Rudkin, sportief directeur. Met aan het hoofd de Thaise eigenaar Aiyawatt Srivaddhanaprabha wordt OHL een satellietploegje van Leicester City.

De overname van 1B-club Oud-Heverlee Leuven door de King Power Group werd vorige week definitief afgerond. De Thaise groep verwierf 92 procent van de aandelen van de cvba OHL, die verantwoordelijk is voor het eerste elftal en de beloften.

De resterende acht procent blijft in handen van de vzw, die verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding, de vrouwenploeg, de sociale werking en het stadion. Eind deze week komt er meer duidelijkheid over de samenwerking.

Op de website van OHL liet Srivaddhanaprabha voor het eerst persoonlijk van zich horen. Hij bestempelt de overname als “een spannende ontwikkeling voor de King Power Group”.

“We willen dat deze club haar potentieel waarmaakt. Investeringen in personeel en infrastructuur zullen de basis vormen. Alsook interactie met de supporters, zonder de sociale rol van de club uit het oog te verliezen. Zo willen we op termijn van OHL een competitieve club maken op het hoogste niveau in België.”