Twee nieuwe yoghurtproductielijnen bij Danone

Danone-Rotselaar-18-06Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) was vandaag bij Danone in Rotselaar om er twee nieuwe productielijnen voor roeryoghurt in gebruik te nemen. Het gaat om een investering van 13,5 miljoen euro verspreid over twee jaar. De nieuwe lijnen komen bovenop de tien al aanwezige drinkyoghurtlijnen waar voornamelijk Actimel van de band rolt. Dat product werd overigens in Rotselaar ontwikkeld. Deze investering volgt op een continue stroom van financiële injecties tussen 2003 en 2014, samen goed voor 105 miljoen euro.

“In combinatie met de steun van hoogopgeleid personeel, zal deze nieuwe technologie de productie van de fabriek op erg korte termijn met meer dan veertig procent doen toenemen”, zegt Kris Geeraert, General Manager Danone Dairy Benelux. “De fabriek in Rotselaar, één van de vlaggenschepen van Danone, schrijft vandaag een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis en werpt zich meer dan ooit op als een van de belangrijkste site voor yoghurtproductie in Europa, een van de meest moderne in de wereld.”

De fabriek in Rotselaar exporteert zo’n 95 procent van haar productie via het grootste Europese distributieplatform voor zuivelproducten in het logistiek netwerk van Danone. “De productiesite van Rotselaar beschikt over belangrijke troeven die al decennia lang hun waarde bewijzen: een ideale ligging in hartje Europa, hoogopgeleid personeel en verse melk van hoogstaande kwaliteit afkomstig van de nabijgelegen melkveebedrijven”, zegt Kris Geeraert.

De twee nieuwe lijnen voor roeryoghurt laten het dagelijkse productievolume in de fabriek toenemen met yoghurt in potjes, bovenop de vijf miljoen drinkyoghurtflesjes die de deur uit gaan. Met deze diversificatie zal Danone in Rotselaar meer dan 180 verschillende referenties produceren voor zijn Europese klanten. Beide nieuwe lijnen hebben een productiecapaciteit van 5,4 ton per uur en kunnen worden gebruikt voor een brede waaier aan bereidingen.