Twee jaar werken aan de Herseltsesteenweg

20160127_FASE_n19_herseltsesteenweg_aarschotMaandag 6 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Herseltsesteenweg (N19) in Aarschot. De werken worden opgedeeld in twee fasen die elk een jaar duren. Wegen en Verkeer organiseert voor de omwonenden en de ondernemers die langs fase 1 wonen een infoavond.

Met de herinrichting en de focus op vrijliggende fietspaden wil Wegen en Verkeer de weg veiliger maken en de zachte weggebruikers beter beschermen. “De Herseltsesteenweg is een belangrijke toegangsweg voor de scholen Hoogvlieger en Ourodenberg. Bijgevolg geldt op deze weg een snelheidsbeperking van 50 km/u. Maar het karakter van de weg nodigt sommige bestuurders toch uit om sneller te rijden. Dit brengt de zachte weggebruikers vandaag in gevaar”, zegt Anton De Coster, van Wegen en Verkeer. “Bovendien zijn de huidige smalle fietspaden enkel aangegeven doorbelijning naast de weg en ontbreken de nodige oversteekplaatsen, stoepen, groenstructuur en verlichting om van de Herseltsesteenweg een hedendaagse weg te maken”.
De werken aan de Herseltsesteenweg worden ingedeeld in twee fasen. In de eerste fase, tussen de Heilaakstraat en de Ter Heidelaan (R25) staat de aansluiting met het eerder heringerichte deel ter hoogte van het Damiaaninstituut centraal. De uitvoering van deze werken is voorzien in 2016 en het eerste deel van 2017.

In de tweede fase wordt er in de Herseltsesteenweg gewerkt tussen de Ter Heidelaan (R25) en het huisnummer 247, net voorbij het kruispunt met de Kerkstraat. Ook in de Ourodenbergstraat en de Kerkstraat wordt gewerkt tot het kruispunt met de Oude Mechelsebaan. De uitvoering van deze werken is voorzien in de tweede helft van 2017 en de eerste helft van 2018. De werken duren zo in totaal ongeveer twee jaar.
Naar aanleiding van de start van de werken organiseren de projectpartners een infomoment voor de omwonenden en handelaars van fase 1. Dit infomoment vindt plaats op 31 mei  Utopolis Aarschot. De omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Daarnaast houdt Wegen en Verkeer iedereen op de hoogte over de voortgang van het project via een nieuwsbrief.
Geïnteresseerden kunnen hierop inschrijven via http://www.wegenenverkeer.be/aarschot