Omdat AB InBev een tijd geleden gestart is met het brouwen van ongeveer 185.000 hectoliter op jaarbasis van de Witte Hoegaarden in China, verlengt de brouwerij van Hoegaarden twaalf tijdelijke contracten niet. Dat werd dinsdagavond vernomen bij ACV-vakbondsafgevaardigde Pascal Ghoos. Er worden wel twee extra mensen vast in dienst genomen. 

AB InBev maakte enkele maanden geleden bekend dat het in de stad Putian in de Chinese provincie Fujian een nieuwe brouwerij in gebruik heeft genomen. Daar worden een aantal bieren gebrouwen, waaronder het witbier van Hoegaarden. Volgens Ghoos gaat het op jaarbasis om ongeveer 185.000 hectoliter. In Hoegaarden werd vorig jaar in totaal 1,3 miljoen hectoliter geproduceerd.

Tijdelijke contracten niet verlengd

“We hebben ondertussen de melding van de directie gekregen dat hierdoor de tijdelijke contracten van elf arbeiders en één bediende, die in juli en augustus zullen aflopen, niet verlengd worden”, aldus Ghoos. “Wel worden er twee bijkomende mensen vast in dienst genomen. Tot nog toe werd er in de brouwerij zeven dagen op zeven gewerkt. Vanaf 1 juni zal dat nog zes dagen zijn en vanaf 1 juli nog vijf dagen”, aldus Ghoos. In de brouwerij van Hoegaarden werken momenteel nog een 170-tal mensen.