Twaalf bedrijven zetten deuren open voor kijkstagedag

amabTwaalf bedrijven in Zaventem en Diegem (Machelen) zetten de deuren open voor zeventig leerlingen. Ze doen dat naar aanleiding van de tweede editie van de kijkstagedag, een organisatie van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op donderdag 18 februari.

Met dit initiatief laat de werkgeversorganisatie leerlingen uit het zesde jaar ASO kennismaken met het bedrijfsleven via een meeloop-, snuffel- of kijkstage. De dag komt er op initiatief van de bedrijven zelf, via de regiowerking in Zaventem en Diegem.

“Voortbouwend op het succes van vorig jaar werden enkele vernieuwingen doorgevoerd”, zegt Kasper Demol, woordvoerder van Voka Vlaams-Brabant. “Zo werd de kijkstage al sinds september opgenomen in het studiekeuzetraject van de leerlingen. Bovendien werd op vraag van de leerlingen zelf ook de zorgsector toegevoegd aan de keuzemogelijkheden.”

Sommige bedrijven organiseren uitzonderlijke mogelijkheden voor de leerlingen. Zo worden bij it-specialist IBM, in de afdeling in Haren-Brussel, acht leerlingen ondergedompeld in een marketingbad. “Ze mogen er deelnemen aan een videoconferentie tussen de teams van België en Nederland. Door de scherpte en de grootte van het beeld lijkt het alsof de Nederlandse collega’s fysiek aanwezig zijn in de ruimte. Een leuke kennismaking voor studenten die een job in een multinationale omgeving ambiëren.”

Bij maatwerkbedrijf AMAB in Zaventem (foto) mogen de leerlingen zelf even meedraaien bij de productie of verpakkingseenheid, om te ervaren hoe het werk is voor de personeelsleden op de vloer.

De andere bedrijven die mee stageplaatsen organiseren, zijn Triple A, DHL, Asco, X-treme Creations, UPS, Contrast Law, WZC Sint-Antonius, WZC Ter Burg, MS Center Melsbroek en OCMW Zaventem.