De brouwerij van AB InBev in Hoegaarden werft twaalf nieuwe personeelsleden aan om de export van de bieren te kunnen verzekeren. De aanwervingen volgen op een blokkade van het bedrijf. Directie en vakbonden bereikten een akkoord over het personeelsbestand.

De werknemers van AB InBev in Hoegaarden klagen al een hele tijd over de toenemende werkdruk en de ondermaatse bezetting van de ploegen. “Omdat de directie daar geen oren naar had, ging het personeel woensdag over tot een blokkade van het bedrijf”, zegt ABVV-vakbondssecretaris Kris Croonenborghs. Gesprekken tussen directie en vakbonden leidden woensdagavond tot een akkoord, dat donderdag verder werd uitgewerkt. De spontane actie werd opgeschort.

“Er komen twaalf nieuwe aanwervingen met een tijdelijk contract van een jaar”, stelt Croonenborghs. “Het gaat om vijf mensen voor de packaging, vier in de logistiek, twee in de brewing en een in het laboratorium. Zij blijven zeker in dienst tot eind augustus 2018.”

De productie in Hoegaarden is heel seizoensgebonden. Met het oog op de export liggen de drukste maanden tussen december en de zomervakantie. Momenteel wordt zes dagen op zeven gewerkt, met een beperkte weekendploeg. Door de extra aanwervingen kan eind oktober overgeschakeld worden op een regime van zeven dagen op zeven, met een voltallige weekendploeg.