De Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly, het vroegere Jetairfly, wil tegen het zomerseizoen van dit jaar 330 nieuwe mensen aanwerven. Het gaat om zeventig piloten en 260 stewards en stewardessen op tijdelijke basis. TUI fly is onder meer actief op de luchthaven van Zaventem.

De maatschappij heeft het extra vliegend personeel naar eigen zeggen nodig omdat ze op meer bestemmingen gaat vliegen en op een aantal bestaande bestemmingen de frequentie verhoogt.

“We hebben in de winter minder mensen nodig. Dat is typisch aan de sector”, zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI fly. “We hopen natuurlijk dat we diegenen die positief opvallen nadien aan boord kunnen houden.”

Voor de stewards en stewardessen gaat het om tijdelijke banen. Hun contracten lopen tot het einde van oktober. Zij krijgen een opleiding van acht weken. De maatschappij biedt hen ook een taalcursus aan.

TUI fly maakt deel uit van de toerismegroep TUI en is actief op de vijf Belgische luchthavens (Zaventem, Charleroi, Luik, Oostende en Antwerpen). De maatschappij telt 25 vliegtuigen en vervoerde 3,7 miljoen mensen in 2015.