Het deelsysteem voor elektrische steppen Troty blijkt een succes in onze hoofdstad. Oprichter Jean Paul de Ville de Goyet besluit daarom het aantal beschikbare steps te verdubbelen.

Ook het elektrische deelstepsysteem Troty geniet mee van het succes van de deeleconomie. Het systeem telt na een maand al 3.500 leden, die momenteel nog gebruik moeten maken van slechts 30 steps verspreid over een paar zones binnen Brussel.

Extra zones

Omwille van het succes besluit Troty nu haar aantal beschikbare steps te verdubbelen tot 60. Daarnaast gaat Troty ook meer gemeenten bij het project  betrekken. Momenteel is de dienst actief binnen de driehoek Schuman – Flagey – Centraal Station. Daar  komt nu ook Montgomery bij. Vanaf 15 september wil Troty ook Molenbeek en Schaarbeek voorzien van steps en later wil de organisatie daar ook de overige Brusselse gemeenten aan toevoegen. Vanaf 2019 moeten er ook in Antwerpen, Mechelen en Gent Troty’s rondrijden.

Problemen door hitte

Wie de voorbije dagen gebruik maakte van de dienst kon wel eens voor problemen komen te staan. De steps zijn niet bestand tegen temperaturen boven de 35 graden. De steps raken dan oververhit en weigeren dienst te doen.