© pascale vandewalle

© pascale vandewalle

Het was een gek gezicht donderdag in de Wetstraat. Unizo-topman Karel Van Eetvelt, onderneemster Gratienne Sioncke (BorgInsole) en Pascale Van Damme (Managing Director Dell) lieten zich langs de gevel van het Trias-gebouw naar beneden glijden. Ze deden dat om de Trias Trail te promoten.

Vijftien ondernemers, waaronder Gratienne Sioncke, bedwingen in januari 2016 tijdens de Trias Trail de Ecuadoriaanse vulkaan Cotopaxi (5.897 meter). Het doel is om fondsen te werven voor de lokale quinoa-boeren. Unizo-topman Karel Van Eetvelt is peter van de Trias Trail. “De Trias Trail is fysiek zwaar, maar haalbaar. Samen deze uitdaging aangaan, klimmen naar de top en grenzen verleggen, is net zoals ondernemen”, zegt Van Eetvelt.

“Sinds de dag dat ik met Trias heb samen gezeten, is Ecuador niet meer uit mijn gedachten”, zegt Gratienne Sioncke. “Na overleg met mijn echtgenoot, die van minuut één zei dat ik dit zeker moet doen, nam ik deze week de beslissing om deel te nemen aan de Trias Trail. Ik geloof dat wij als Vlaamse Ondernemers een voorbeeld kunnen en moeten zijn.”

De opbrengst van de Trias Trail gaat naar het Trias-project Coprobich, ten voordele van de 630 Ecuadoriaanse quinoa-boeren die eraan verbonden zijn. Het is nodig dat Trias projecten heeft in Ecuador, want 67% van de inheemse Indianen is arm. Trias is een ngo die in vijftien landen lokale ondernemers en familiale boeren steunt.

Trias organiseert de Trias Trail samen met de Bakala Academy en Climbing Managers. Zij zorgen voor een professionele voorbereiding en expeditie in Ecuador. Enkele tientallen ondernemers schreven zich al in voor een info-avond op donderdag 4 juni bij Bakala Academy in Leuven. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Inschrijven kan via www.triastrail.betriastrail@triasngo.be