Laureaten Tremelo (1)Tremelo is de Vriendelijkste gemeente van Vlaanderen. Dat bleek tijdens de uitreiking van de awards ‘De vriendelijkste handelaar’ in Aarschot.

Eind 2014 organiseerde Handelsgids de verkiezing ‘De vriendelijkste handelaar’. Aan de deelnemers van de Eindejaarsactie werd gevraagd om vrijblijvend een quotering te geven voor de vriendelijkheid van hun handelaar. Wie de hoogste gemiddelde score behaalde, met minimum honderd quoteringen van honderd verschillende klanten, werd genomineerd tot ‘De vriendelijkste handelaar’ van de gemeente.

De vriendelijkste handelaar van Aarschot is Perfuma – Ria Geyskens, die van Begijnendijk is de Retoucheshop, die van Bekkevoort is Buvens wild & gevogelte, die van Kortenaken Het Vlijtig Bijtje.  De vriendelijkste handelaar van Scherpenheuvel-Zichem is Instituut Betty en die van Tremelo Kapsalon Santess, die van Zemst Lingerie Jeannine.

Dankzij de hoge gemiddelde score van alle deelnemende handelaars werd Tremelo verkozen tot ‘De vriendelijkste gemeente’ van Vlaams-Brabant en zelfs van heel Vlaanderen. “Dit initiatief is een mooie erkenning voor de klantvriendelijkheid van onze handelaars”, zegt Paul Dams, burgemeester en verantwoordelijk voor de lokale economie. “Wij positioneren onze gemeente al een aantal jaren als aantrekkelijke shoppinggemeente. De titel ‘De vriendelijkste gemeente van Vlaanderen’ zal Tremelo op dit vlak nog meer uitstraling geven.”

Ook Paul Claes, voorzitter van de lokale economieraad, glundert: “Wij zijn terecht trots op onze handelaars. Deze prijs vormt een mooie aanvulling op de inspanningen die de lokale economieraad levert om het handelsgebeuren in Tremelo te ondersteunen en te stimuleren.”