Draadtrekker Duferco Trebos sluit de productiesite in Tildonk (Haacht). Dat laat de directie weten. Na verschillende herstructureringen komt het nieuws niet geheel onverwacht. In totaal staan er 65 jobs op de helling. 

Trebos werd in 1951 opgericht en was 45 jaar lang in handen van staalbedrijf Boel. Na een korte periode onder Nederlands bewind werd het bedrijf in 1999 overgenomen door de Zwitsers-Italiaanse groep Duferco. Sinds die overname  gingen al heel wat jobs verloren door verschillende herstructureringen. Zo gingen er begin dit jaar nog 20 jobs verloren bij de draadtrekkerij.

Orderboeken afwerken 

De groeiende concurrentie doet de onderneming finaal de das om. Tijdens de laatste ondernemingsraad werd beslist dat het bedrijf tegen 1 oktober dit jaar de deuren sluit en de laatste 65 banen verloren gaan. Mogelijk schuift deze datum nog wat op omdat de onderneming de orderboeken wil afwerken.

Sociaal akkoord 

De directie wil wel voor het einde van volgende week een sociaal akkoord. De vakbond wil enkele werknemers met brugpensioen laten vertrekken en hoopt op een goede vertrek- en sluitingspremie voor de andere personeelsleden.

FOTO: www.trebos.be.