raydenVoetbalclub OHL (Oud-Heverlee/Leuven) beleeft niet alleen op sportief vlak een crisis. Ook financieel stapelen de donkere wolken zich op boven De Dreef in Heverlee (Leuven). Donderdag raakte bekend dat Luc Denteneer stopt met de sponsoring van OHL. Denteneer is de baas van transportbedrijf Rayden in Kortenberg.

Rayden werd gesticht in 1973 door Raymond Denteneer. De firma heeft zich gespecialiseerd in expressvrachten en transport onder geleide temperatuur (koeltransport) door heel Europa. Door een deel van het wagenpark uit te rusten met een dubbele bemanning kan het bedrijf langeafstandsritten verzorgen binnen een beperkte tijdspanne.

Anno 2016 wordt Rayden geleid door Luc Denteneer. Hij maakte donderdag bekend dat hij stopt als sponsor bij OHL. Denteneer zegt dat hij zich helemaal niet kan vinden in de nieuwe sportieve werking van de club.

Denteneer stelt dat hij de grootste overgebleven sponsor van de club was. Dan vergeet hij wel even hoofdsponsor Just Eat. Ook het fastfoodbedrijf heeft al laten weten de sponsoring stevig te zullen terugschroeven. In die zin is het vertrek van Denteneer financieel zeker een slechte zaak voor OHL.

De kersverse tweedeklasser vergaderde donderdagavond over de sponsorperikelen.