“Train uw mentale spieren” (Alexander Vuylsteke van Yools)

Vier kandidaten voor Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar (1)

Alexander VuylstekeYools bouwt websites op maat voor geïnteresseerde bedrijven. “De onderneming is drie jaar geleden gestart uit onvrede met het toenmalige aanbod van bedrijfswebsites voor ondernemers. We raken stilaan echt op dreef”, zegt bedrijfsleider Alexander Vuylsteke (29).

“We hebben zware tijden beleefd”, stelt Vuylsteke, een van de twee oprichters in 2013. Yools startte met eigen kapitaal en een beperkte investering. Aanvankelijk bouwde het goedkope websites voor kleine zelfstandigen. Daarbij werden klanten geronseld via de telefoon. De prijs lag tot meer dan de helft goedkoper dan de concurrentie, zonder al te veel op kwaliteit in te boeten.

Yools bouwde een product dat voor tachtig procent afgewerkt is. Dat basispakket volstaat voor de grote meerderheid van de klanten. Enkele weken na het eerste contact is alles rond. “Ons concept zit duidelijk in de lift. Drie jaar na de start tellen we toch al 1.400 klanten.” De maatschappelijke zetel van Yools is gevestigd in Brussel.

“Onze ambitie is hemelsklaar: een professionele en betaalbare website aanbieden voor elke Vlaamse ondernemer.” Al gaat de blik van Yools toch al wat ruimer dan alleen Vlaanderen. “Vanaf dit jaar willen we ook een beetje de markt in Wallonië aanboren. En misschien gaan we wel internationaal, al moet dat nog beslist worden.”

Het persoonlijk motto van de bedrijfsleider Alexander Vuylsteke? “Train uw mentale spieren. Om te slagen als jonge ondernemer heb je boven alles wilskracht nodig.”

Anno 2016 telt Yools zeventien personeelsleden. Vuylsteke wil zijn medewerkers motiveren met een speciale insteek. “Geef hen de maximale vrijheid. Wij hebben geen managers in dienst. Alleen een coördinator. Dat is een bewuste keuze.”

“Werk moet een hobby zijn. Het team is alles voor mij. Een gelukkig team leidt tot gelukkige klanten. Elke medewerker krijgt de vrijheid om zichzelf te ontplooien en het bedrijf mee richting te geven.”